top of page

Over yoga en kimono's verkopen

Het was 2018 toen ik voor het eerst met een klein groepje cursisten naar India vertrok. Al eerder was ik met groepen in Europa in diverse landen geweest met cursisten, ook in Marokko ben in meerdere malen geweest. Maar India was een droom en kwam onverwachts dichterbij toen een vriendin van mij een deel van het jaar in het noorden van India ging verblijven.

Dit bood mij de kans om, met haar hulp, om India te verkennen.


Het is moeilijk uit te leggen aan iemand die nooit buiten Europa geweest is wat India met je doet. Er wordt wel gezegd ' You hate it, or you love it'. En inderdaad heb ik ook cursisten mee gehad die blij waren dat de yogareis in India voorbij was en ze weer huiswaarts konden keren. India prikkelt je zintuigen op alle manieren denkbaar. Van kleur, geluid tot geur... India tast ons gevoel van veiligheid aan op verschillende manieren. Het vele lawaai, de grote mensen massa's, het chaotische verkeer... Het vraagt van jou om stevig bij jezelf te blijven...want dan... kun je je openstellen voor de schoonheid. De kleuren, de lachende gezichten, de speelsheid en de lichte manier van in het leven staan. De rituelen, de namaste's... Ik werd verliefd.


In de ochtenden en einde van de dag gaf ik een yogales of meditatie. De rest van de dag waren we op pad en was er de mogelijkheid om te rusten. De reis zelf is de yoga. Wat kom je tegen en hoe reageer je er op? Wat spiegelt deze wereld jou?

In het gewone leven thuis geldt dat natuurlijk ook. Waar word je door geraakt en wat zegt dat over jou? Je kunt situaties of mensen niet veranderen maar je kunt wel veranderen hoe jij er mee omgaat. Keuzes maken, relaties, emoties, ziekte en sterven... het leven in al zijn kleuren.


In deze wereld ligt de basis van Souljoy Colours. Kleurrijke kleding, kimono's, jurken en meer... met vaak als basis recycled textiel. Gemaakt met veel liefde en aandacht, door mensen die zo anders leven als wij hier in Nederland, maar natuurlijk toch zo hetzelfde zijn.


Allemaal zijn we zo uniek

en toch zijn we allen zo hetzelfde en zo met elkaar verbonden.


Yoga betekent verbinding en de kleding van Souljoy Colours is Uniek...Net als ieder van ons uniek is.
142 weergaven

Comentarios


bottom of page